Job-shadowing in Slovenië - 11-17/11/2018

De School  Priserje pri Radomljah is een unieke Glasser Quality school 30 km van de hoofdstad Ljubljana.

William Glasser is een Amerikaan die de Choice Theory en Reality Therapy heeft uitgewerkt.

Choice Theory is de basis van alle educatieve processen van deze school. De leerlingen moeten voortdurend keuzes maken bij het uitvoeren van een taak, bij het nemen van de beslissingen en ook in de relaties met hun klasgenoten en de leerkrachten.

Bovendien wordt er in deze school gewerkt rond Formative Assessment: een modern evaluatiesysteem waar de punten niet belangrijk zijn, maar de weg naar de resultaat speelt enorme rol. De leerkrachten begeleiden de leerlingen door een “feedforward” te geven en geen feedback. De fouten worden goed uitgelegd en men wordt er niet op gestraft.  Iedereen krijgt zoveel kansen als hij wenst te gebruiken om het juiste resultaat te bereiken. Zo creëert men rustgevoel bij de leerlingen en geen stress.

Omdat wij in CVO ISBO onze Crafting methode aan het toepassen zijn en nog steeds op zoek gaan naar nog een betere aanpak, was het voor ons centrum zeer interessant om deze twee methodes van dichtbij te gaan bekijken.

Het was een leerrijke uitstap waarbij ook de culturele aspecten belangrijk waren.

Anastassia Masneva (leerkracht Russisch en Spaans)

Website door: AppGroup.be

Legal, privacy en copyright